Link til forsiden
Åbningstider
Mandag - torsdag: 9.00 - 14.00
Fredag: 9.00 - 12.00
Subsite
Kyst Online

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen gik i åben dialog med borgerne om kystbeskyttelse

17. november 2015
Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen lyttede interesseret til de fremmødte borgere
Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen lyttede interesseret til de fremmødte borgere
Spørgelysten var stor på det åbne dialogmøde om kystbeskyttelse
Spørgelysten var stor på det åbne dialogmøde om kystbeskyttelse
Panelet, som bestod af oplægsholderne, stod klar til at besvare spørgsmål fra salen
Panelet, som bestod af oplægsholderne, stod klar til at besvare spørgsmål fra salen

Flere end 180 borgere havde fundet vej til miljø- og fødevareministerens dialogmøde i går i Aalborg, hvor der ivrigt blev diskuteret blandet andet kystbeskyttelsesmetoder, helhedsløsninger og økonomi vedrørende kystbeskyttelsen af de danske kyster. Spørgelysten var stor og tonen til tider meget direkte, når lodsejere med huse i risikoområder fik ordet. Ministeren opfordrede til en god tone og konstruktiv dialog for at finde løsninger på nuværende og kommende udfordringer. Som ministeren udtrykte det ved åbningen af mødet, er kysterne foranderlige, og det er godt, at så mange kom til mødet, for at få skabt rammen for en god dialog.

Og der var mange udfordringer, som blev bragt på banen fra de fremmødte interessenter, hvoraf mange bor ved kyster, der eroderer.

Inden ordet blev givet frit til debat, gav en række af Danmarks førende eksperter på området indsigt i kystdynamik og de kystbeskyttelsesmetoder, der findes. Oplæggene kom fra blandt andet fra ass. professor Aart Kroon fra Københavns Universitet og chefingeniør Karsten Mangor fra Dansk Hydraulisk Institut, der tilsammen repræsenterer over 60 års erfaringen inden for emnet.

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen tog initiativ til mødet, for at sikre en god dialog med berørte lodsejere og for at skabe rammen om at finde løsninger på de mange udfordringer, der er inden for kystbeskyttelse. Formålet med mødet var således ikke at løse konkrete sager, men at styrke dialogen og den fælles forståelse for de udfordringer, som vi står overfor ved vores kyster. Ministerens budskab var klart, der er behov for at styrke dialogen mellem borgerne og myndighederne. Kystdirektoratet tog stafetten op og inviterede til dialog som et vigtigt skridt på vejen frem mod gode og holdbare løsninger, som opfylder lodsejernes behov og samtidig tilgodeser kystbeskyttelseslovens afvejning af hensyn.

Ministeren blev inviteret på vandretur langs flere kyststrækninger og lovede, at alle forslag, som blev fremsat på mødet vil blive gennemgået og set på efter mødet, ligesom direktør i Kystdirektoratet Merete Løvschall lovede, at Kystdirektoratet vil være opsøgende for at skabe dialogen.

Mødet løb af stablen i Aalborg mandag den 16. november.

Du kan se de præsenterede oplæg på disse link:Copyright © 2009 Kystdirektoratet   |  Højbovej 1  |  7620  Lemvig
Telefon +45 99 63 63 63  |    kdi@kyst.dk  | CVR-nummer: 36 87 61 15

Webdesign & CMS by MCB Denmark